Yksisaksinen nostopöytä on usein taloudellisesti edullisin ratkaisu silloin, kun kannen koon ei tarvitse olla kovin suuri ja nostoliike on kohtuullinen.
Käyttökohteita on rajattomasti. Niistä tyypillisimpiä ovat lastaussillat, paperirullien tai tasomaisten kappaleiden nostimet. Yksisaksiset nostopöydät voidaan tehdä myös matalarakenteisena, jos alakorkeus ei saa nousta liian suureksi muun kuljetusjärjestelmän tai esimerkiksi kuormalavojen käsittelyn vuoksi. Varusteluvaihtoehtoja on lukuisia. Kuvassa oikealla olevassa nostimessa on esimerkiksi kannen hydraulinen sivuttaissiirto sekä elektroninen vaakalaite taakan punnitsemista varten.

Paperitehtaissa nostopöydillä on keskeinen tehtävä rullien käsittelyssä. Kuvassa vasemmalla olevassa nostimessa on v-urainen kippikansi.

Nostopöydät voidaan asentaa joko lattiapinnalle tai kuoppaan. Tarvittaessa toimitamme kuvan myös asennuskuopan mitoituksesta. Nostimen ei myöskään aina tarvitse olla kiinteästi lattiassa vaan se voidaan asettaa pyörien päälle, joko vetäville tai vapaasti pyöriville.